Halk arasında LPG Tüp Beyni olarak ifade edilen ekipmanın gerçek ismi regülatördür. LPG tankından gelen sıvı LPG’nin motor suyundan aldığı sıcaklıkla birlikte ısıtılarak gaz fazına dönüşümünü sağlayan LPG kit ekipmanıdır. Tüp beyni yani regülatör, buharlaşan gazı diyafram yardımıyla karbüratöre ya da sıralı sistemlerdeki enjektörlere göndermektedir. Tüp beyni (regülatör), adından da anlaşılacağı üzere LPG kitlerinin en önemli ekipmanlarından biridir. Tüp beyni (regülatör) ismi girilerek yapılan araştırmalarda bu ürünün fiyatına ilişkin sorular sorulmaktadır. LPG tüp beyni (regülatör) fiyatları ile ilgili olarak net bir fiyat vermek güçtür. Bunun sebebi tüp beyninin (regülatörün) kapasitesinin aracın motor gücüne göre belirlenmesidir. Yüksek hacme sahip motorlarda daha güçlü regülatör diğer adıyla tüp beyni kullanmak gerekir. Bu nedenle yüksek güçteki motorlarda kullanılan regülatörün fiyatı da artmaktadır. Ayrıca bu ürün her araçta aynı amaçla kullanılsa da ürünleri üreten ve satışını yapan markalar farklıdır. Ürünün markasına göre de fiyatında farklılıklar vardır.
Tüp beyni tabiri, halk arasında regülatörün yerine kullanılmaktadır. LPG tankından gelen sıvı LPG’nin motor suyundan aldığı sıcaklıkla birlikte ısıtılarak gaz fazına dönüşümünü sağlayan LPG kit ekipmanıdır. Tüp beyni olarak nitelendirilen regülatör, esasen karbüratörlü araçların beyni olarak tanımlanır. Çünkü sıralı sistem LPG kitlerinde beyin denince artık akla LPG ECU’su denilen elektronik kontrol ünitesi gelmektedir.
Regülatörde oluşacak bir problem, aracın LPG’de düzgün çalışmasını engelleyecektir. Olası bir arıza anında bunun hemen giderilmesi gerekmektedir. Tüp beyninde bir arıza olduğunu anlamanın en kesin yolu, motor çalışmıyorken vakum hortumunun emme manifoldundan sökülüp su dolu bir bardağa batırılmasıdır. (Kontrolün yetkili servislerde yapılması gerekir.) Eğer su içerisinde hava kabarcıkları oluşuyorsa regülatör emme manifolduna gaz sızdırıyor olabilir. Bu da sabahları geç çalışmaya neden olur. Ek olarak, LPG beyninin donması, Regülatörde gaz kaçağı olması, rölantide düzensizlik ya da su giriş dirseklerinden su kaçağı gibi durumlar tüp beyninde (regülatörde) bir arızayı işaret etmektedir. Bu gibi durumlarda en yakın BRC Yetkili servisine başvurmakta gerekir.
Regülatörün belirlenmiş bir değişim süresi yoktur. Tamir edilemeyecek şekilde arızalandığında veya gövdesinden gaz kaçırmaya başladığında değişimi yapılabilir. LPG Tankı için standartlarda belirlenen 10 yıllık sürenin sonunda regülatörün de değişiminin yapılması tavsiye edilir.