Haberler

LPG Ruhsata İşletme Nasıl Yapılır?

LPG Ruhsata İşletme Nasıl Yapılır?
HABERİ PAYLAŞ
Eklenme tarihi : 27 05 2019

Sürücüler artık benzin fiyatları yüksek olduğu için daha uygun bir alternatif olan LPG'ye geçmek istiyor. Fakat her konuda olduğu gibi bu konuda da belli prosedürler bulunmaktadır. Ancak bu süreçleri bilmeyenler için kafa karışıklığı ortaya çıkabilir.

Son zamanlarda, artan yakıt fiyatları ve çevreye daha az zararlı olması sebebiyle LPG’ li araçların sayısı önemli ölçüde artmıştır. Gazla çalışan arabalar, LPG dönüşüm kitleri sayesinde gazla çalışabilir. Yakıt sistemlerini değiştiren araçlar sürekli denetlenmeli ve LPG lisans işlemleri yapılmalıdır.

Ruhsat Neden Gereklidir?

Ülkemiz, bürokrasiye önem veren bir ülkedir. Ne yapacağınızı bilmeden çalışmaya başlarsanız, bir gün içinde tekrar tekrar yapabileceğiniz işe geri dönebilirsiniz. Bu bağlamda, LPG ruhsata işletme nasıl yapılır konusunda her detayı öğrenmek gerekir.

Bir arabaya LPG taktınız ve bir fatura ve bir mühür ile işlemleri tamamladınız. Ama tam olarak bu kadarla da sonuçlanmayacaktır. Para cezasını önlemek için 30 gün içinde LPG sisteminizi ruhsata işletmeniz gerekmektedir. Gecikme durumunda ceza verilebilir.

LPG Ruhsata İşleme İşlemleri

  1. Araca Yetkili servis tarafından LPG dönüşümü yapılır.

       2.Dönüşüm sonrası servisin AİTM sertifikası almış Mühendisi tarafından LPG projesi hazırlanır.

       3.Yukarıdaki bütün evraklar dosya halinde araç kullanıcısına teslim edilir.

  1. Araç kullanıcısı bu evraklar ile birlikte TüvTürk’e randevu alarak müracaat eder. Gittiğinde LPG’yi ruhsata işleteceğini söylemelidir.
  2. TüvTürk’den çıkınca Noter’e gidilerek LPG ruhsata işlenir.

Gerekli Belgeler Nelerdir?

LPG ruhsata işletme nasıl yapılır bilgisinin yanı sıra belgeler de önemlidir.

      1-Yetkili LPG Dönüşüm servisi tarafından hazırlanmış araç projesi.

  1. TüvTürk Randevusu

LPG Ruhsata İşletilmezse Ceza Alınır Mı?

Genellikle, LPG takıldığı günden itibaren 30 gün içinde bu işlemin arabanın ruhsatına işlenmesi gerekmektedir. Aksi halde ceza yazılma ihtimali olabilir. Herhangi bir değişiklik yapmanız için ruhsata LPG tanımlaması şarttır.

Trafikte ruhsata işletmeden çıktığınızda ve 30 günü geçtiğinde, aracınızın bağlanma riski de yüksektir. Bazı araç kullanıcıları, araçları incelemek istedikleri için lisans işlemleri yapabilirler. Artık LPG ruhsata işletme nasıl yapılır konusunda özen gösterilmesi gerektiğini biliyoruz.

 

Tasarruf Zamanı
Aşağıdaki kutucuğa 100 km'de tükettiğiniz benzini litre cinsinden girip, BRC ile ne kadar tasarruf yapacağınızı görün ...
Benzin Gideri : 422 TL / 100 km LPG Gideri : 214 TL / 100 km Kazancınız : 208 TL / 100 km
Haber Arşivi
BRC Türkiye ile ilgili gelişmelerinden haberdar olmak için
Whatsapp